Anasayfa | YAŞAM | Ballı tavuk tarifi
Ballı tavuk tarifi
0

Ballı tavuk tarifi

Osmanlı Mutfağı’nın seçkin örneklerinden biri olan bu tarifi, rahatlıkla siz de evinizde hazırlayabilirsiniz.

 

Malzemeler:

 1 iri tavuk

 50 gr tereyağı

 1 soğan

 1 çay kaşığı hardal

 1 yemek kaşığı bal

 15 kuru kayısı

 50 gr soyulmuş badem

 1 avuç kuru üzüm

 1 su bardağı su

 Tuz

 Karabiber

 

Hazırlanışı:

 

 Tavuk etlerini iri parçalar halinde doğrayın.

 Soğanı piyazlık doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

 Tavuk etlerini ekleyerek 1-2 dakika soteleyin.

 Kayısı, üzüm, bal, hardal, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.

 Suyu ilave edip önce yüksek, sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

 Bademleri 1 çay kaşığı tereyağı ile rengi dönünceye kadar kavurun.

 Tavuk etlerinin üzerine serpiştirin.

 Pirinç pilavı ile sıcak servis yapın.

 

Afiyet olsun!



 

Yorum gönder

Lütfen resimde gördüğünüz kodu girin:

Captcha

Foto Galeri

Climber B.C 2014 yaz koleksiyonu
Deniz Berdan IFW 2014
Atıl Kutoğlu İFW 2014
İpek Arnas IFW 2014
Janucha by Jale İWF 2014
Chanel spring summer 2014
Sebastian Errazuriz
En çok kazananlar
Helen Flanagan
Chanel Paris Fashion Week Spring Summer 2014
Malaika Firth
Oscar De La Renta 2014

Giriş yap

Or you can

Connect with facebook