Anasayfa | YAŞAM | Evde Pizza Yapın
Evde Pizza Yapın
0

Evde Pizza Yapın

Evde pizza yapmak zor mu? Hiç değil! Dilediğiniz malzemelerle, sevdiğiniz lezzetlerle, canınızın istediği pizzayı evde yapabilirsiniz. Aile üyeleri bu ziyafete bayılacaktır.

 

Domatesli Pizza

Pizza hamuru için: 125 gram margarin, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı kabartma tozu, Aldığı kadar un, Üzeri için: 3 adet domates, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kekik, Tuz, karabiber,2-3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet piyazlık doğranmış soğan, 1 adet yumurta , 1 çay bardağı süt

Bir kapta margarin, yoğurt, kabartma tozu ve unu karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yağlanmış tepsiye, 1 cm incelikte olacak şekilde yayın. 1 adet domatesi püre haline getirip, zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı tepsideki pizza hamurunun üzerine sürün. Kalan 2 domatesi dilimleyin ve karışımın üzerine döşeyin. Ardından, rendelenmiş kaşar peynirini ve piyazlık doğranmış soğanın yarısını serpin. Son olarak bir kapta çırptığınız yumurta ve sütü pizzanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kalan soğanı üzerine serpiştirip, servis yapın.

 

 

Fıstıklı pizza

1 su bardağı ılık süt, 1 çorba kaşığı tozşeker, 20 gram yaş maya, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı un, 1 su bardağı kepekli ya da yulaflı un, tuz, Sosu için: 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 adet rendelenmiş domates, 1 çorba kaşığı kekik, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet soğan, tuz, Üzeri için: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 paket dolmalık fıstık, 2 çorba kaşığı keten tohumu, 2 dal fesleğen

Sütü geniş bir kaba alın. Üzerine 1 çorba kaşığı tozşeker ve mayayı ilave edip 10 dakika bekletin. Zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Daha sonra her iki unu da azar azar ilave ederek ele yapışacak bir hamur hazırlayın. Hamurunuzu oda sıcaklığında üzeri örtülü olarak 40 dakika mayalanmaya bırakın. Pizzanın sosunu hazırlamak için salça, rendelenmiş domates, kekik, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp kenara al›n. Soğanı rendeleyip elinizle suyunu sıkın. Mayalanan hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine alıp elinizle düzeltip dikdörtgen şekline getirin. Salçalı sosu hamura sürüp soğan suyunu üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Üzerine dolmalık fıstıkları ve keten tohumunu ilave edip yeniden fırına verin. 10 dakika daha pişirip çıkarın. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Pastırmalı kolay pizza
8-10 dilim pastırma, 2 adet büyük boy lavaş ekmeği, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 adet sivri biber, 2 diş sarımsak, 2 adet orta boy domates, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,  50 gram Urfa peyniri, 20 adet kiraz domates
Zeytinyağını bir tavaya alın. Verev şeklinde doğranmış sivri biber ve ince kıyılmış sarımsağı kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Lavaş ekmeklerini fırın tepsisine yerleştirin. Sırasıyla üzerlerine hazırladığınız sosu, pastırmayı, kaşar peyniri ile küp doğranmış Urfa peynirini ve ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin ve dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
Ispanaklı pizza
Hamuru için: 4 su bardağı un, 1 su bardağı ılık su, 2 tatlı kaşığı toz maya, 1 çay kaşığı tozşeker, 2 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, Yeteri kadar ılık su, Üzeri için: 500 gram ıspanak, 2 adet orta boy soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, Tuz, karabiber
Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin. 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyin. Daha sonra tuz ve zeytinyağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru, nemli bir bezle örtülü olarak 45 dakika dinlendirin. Üzeri için, ıspanağı yıkayıp ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ıspanağı ekleyin. Ispanak suyunu salıp yeniden çekene kadar ara sıra karıştırarak kavurun. Üzerine dövülmüş sarımsak, beyaz peynir, tuz ve karabiber ekleyin. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Dinlenen hamuru ikiye ayırın. Her parçayı unlu tezgahta elinizle ince olacak şekilde açın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız ıspanaklı harcı, açtığınız hamurların üzerine paylaştırın. Kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
Karışık pizza
Hamur için: Bir buçuk su bardağı un, Yarım su bardağı su, 1 çay kaşığı yaş maya, 1 çay kaşığı tozşeker, tuz, Domates sos için: 200 gram domates, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 5-6 dal fesleğen, 2 diş sarımsak, 2 dal taze kekik, Üzeri için: 2 çorba kaşığı toz parmesan peyniri, 5-6 dilim sucuk, 4-5 dilim jambon, 4-5 adet doğranmış mantar, 3-4 adet doğranmış siyah zeytin
Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın. Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarımsakları ekleyin. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin. Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın. Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çaplı olacak şekilde açın. Üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin. Sucuk, jambon, mantar ve zeytinleri dizin. Önceden ısıtılmış 300 derece fırında pizzanın kenarı pembeleşene kadar pişirin.

 

Yorum gönder

Lütfen resimde gördüğünüz kodu girin:

Captcha

Foto Galeri

Climber B.C 2014 yaz koleksiyonu
Deniz Berdan IFW 2014
Atıl Kutoğlu İFW 2014
İpek Arnas IFW 2014
Janucha by Jale İWF 2014
Chanel spring summer 2014
Sebastian Errazuriz
En çok kazananlar
Helen Flanagan
Chanel Paris Fashion Week Spring Summer 2014
Malaika Firth
Oscar De La Renta 2014

Giriş yap

Or you can

Connect with facebook