Anasayfa | YAŞAM | Akşam Yemeğininde Rosto
Akşam Yemeğininde Rosto
0

Akşam Yemeğininde Rosto

Etli yemeklerin en güzel klasiklerinden biri olan rosto var bugün menümde. Sebzelerin suyu ile hazırlanan güzelim sosunun yanında, patates ve havuçla hazırladığım püre ile nefis bir akşam yemeğine dönüştü. Meraklılarına!Etli yemeklerin en güzel klasiklerinden biri olan rosto var bugün menümde. Sebzelerin suyu ile hazırlanan güzelim sosunun yanında, patates ve havuçla hazırladığım püre ile nefis bir akşam yemeğine dönüştü. Meraklılarına!

 

Malzeme listesi

  • 500 gram dana rosto
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak

Sos için;

  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 bağ maydanozun sapları
  • 2-3 dal kereviz sapı
  • 2 orta boy domates
  • 1 adet orta boy kabak
  • 2-3 yaprak defne
  • 2-3 dal taze biberiye
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 diş sarımsak

Rosto nasıl yapılır?

1- Sarımsakları soyun ve ortadan boyuna kesin. Etin bir kaç yerine bıçakla açtığınız kesiklere sarımsakları yerleştirin.

2- Zeytinyağını tencerede kızdırın ve eti bütün olarak çevirerek harlı ateşte kızartın ve tencereden alın.

3-Aynı tencerede sırası ile ayıklayıp iri doğradığınız soğanı bir kaç dakika kavurun. Arkadan kazıyıp yıkadığınız ve iri küpler halinde parçaladığınız havucu, sarımsakların kalanını, yıkayıp kazımadan doğradığınız kabağı tencereye alarak malzemenin tamamı diriliğini iyice yitirene kadar yaklaşık 10 dakika kadar soteleyin.

4-Yıkayıp  rendelediğiniz domatesleri, tuz,  defne veya biberiye yapraklarını, tane karabiberi ve 3 bardak sıcak su ilave ederek malzemeyi 5 dakika kadar pişirin.

5- Düdüklü tencereye özleşen malzemeyi ve maydanoz saplarını aktarın. Ortasına da eti yerleştirerek kapatın. 35 dakika kadar pişirin.

6- Süre dolunca ocağı kapatın ve eti tencereden alın. Pişen malzemeyi kevgirden süzün suyunu ayırın ve posaları atın.

7- Sos tavasında tereyağını hafif kızdırın, domates salçasını katarak bir kaç dakika kavurun ve unu da ilava ederek hepsini birden 1-2 dakika kadar kavurun.

8- Süzdüğünüz malzemenin suyunu orta kıvam elde edinceye kadar yavaş yavaş ilave edin ve çırpma teli ile pürüz kalmayacak sosunuz kaynayıncaya kadar çırpın.

9- Sosunuz hazır. Pişen etinizi keskin, parçalamayacak bir bıçakla 1 cm den biraz daha kalın olmak üzere dilimleyin.

10- Servis tabağına arzu edilen dilim sayısı kadar sıralayın ve pişen sosunuzdan kaşıkla etlerinizin üzerine gezdirin.

11- Yanına sadece patates veya havuç- patates karışımı pürenizden koymayı unutmayın.

 

Yorum gönder

Lütfen resimde gördüğünüz kodu girin:

Captcha

Foto Galeri

Climber B.C 2014 yaz koleksiyonu
Deniz Berdan IFW 2014
Atıl Kutoğlu İFW 2014
İpek Arnas IFW 2014
Janucha by Jale İWF 2014
Chanel spring summer 2014
Sebastian Errazuriz
En çok kazananlar
Helen Flanagan
Chanel Paris Fashion Week Spring Summer 2014
Malaika Firth
Oscar De La Renta 2014

Giriş yap

Or you can

Connect with facebook